Uge 13 – Musikvideo

– Ugens Time i Børnehøjde

Her vil der hver søndag blive fremlagt ugens time i børnehøjde.
Timen indeholder en understøttende aktivitet, som er koblet på et fagligt forløb. For at understøtte aktiviteten, vil der være et færdigt produkt, som en understøttende faktor, i form af billeder, videoer, dias, lyd mm. Timen er beskrevet ned til mindste detalje, så det kan tages direkte ud og benyttes i undervisningen. Det faglige stof kan tilpasses, så det kan anvendes på de fleste årgange.

Aktivitetsskema.

Aktivitet Musikvideo.
Emne Analyse, sprog og trivsel.
Handling Vælg (eller lad eleverne vælge en sang) i et sprogfag eller i musik, som de skal fremlægge for klassen i form af referat og budskab fra den valgte sang. Efterfulgt af en musikvideo som er lavet ud fra den valgte sang. 

Eleverne vælger selv om filmen skal laves ud fra billeder der sættes sammen til en video, eller videoklip der sættes sammen til en video.

 

1: Eleverne skal oversætte sangteksten (hvis det er i engelsk eller tysk), fortælle sangens handling med egne ord og finde budskabet med sangen.

2: Eleverne skal nu lave en plan over hvilke billeder/videoer de skal bruge brug for at lave musikvideoen.

3: Herefter skal eleverne i gang med at tage billeder/filme.

4: Billeder eller film sættes nu sammen til en musik video.

 

Der skal ikke være mere end fire i en gruppe.

 

Det er meget vigtigt, at der i hver gruppe er en der er god til it.

Denne øvelse handler ud over det faglige meget om samarbejde. Se filmen, så giver det mening, at denne aktive time har indflydelse på trivslen i klassen.

 

Materiale Sang, papir, blyant, smartphone og computer med movie-cut (skoletube) eller moviemaker.
Antal Hele klassen delt i grupper.
Varighed 2. timer, hvis sammensætningen af filmen gives for som lektie hjemme. Dette gør også at eleverne ses efter skoletid. Ellers tager det 3 timer.
Formål Analyse af sangtekster/lyrik, sprogudvikling, sprogforståelse samt stor øvelse i samarbejde med andre.
Udvikling  Kan bruges i alle sprogfagene, samt musik. Opgaverne til sangteksten kan gøres sværere og der kan laves flere af dem.

 

Udgivet i Ugens TiB.