Uge 15 – Tabelbold/ordklassebold/geobold

– Ugens Time i Børnehøjde

Her vil der hver søndag blive fremlagt ugens time i børnehøjde.
Timen indeholder en understøttende aktivitet, som er koblet på et fagligt forløb. For at understøtte aktiviteten, vil der være et færdigt produkt, som en understøttende faktor, i form af billeder, videoer, dias, lyd mm. Timen er beskrevet ned til mindste detalje, så det kan tages direkte ud og benyttes i undervisningen. Det faglige stof kan tilpasses, så det kan anvendes på de fleste årgange.

Ugens TiB 15 - Billede

 

Aktivitetsskema.

Aktivitet Tabelbold/ordklassebold/geobold
Emne Tabeller/ordklasser/lande/hovedstader.
Handling Klassen deles i 2 hold. Der er en bold. Den der kaster bolden starter tabellen/ordklassen/lande-hovedstader – dvs. han kaster og siger 2/eller et ord tilhørende den valgte ordklasse/siger et land-eller en hovedstad, den næste skal gribe og kaste videre og sige 4/ eller nyt ord fra den valgte ordklasse/et nyt land – eller en ny hovedstad.Hvis det andet hold får fat i den, starter de op på tabellen/ordklassen/lande/hovedstader – selvfølgelig forfra. OSV.

Hvis bolden tabes eller rammer jorden får det andet hold bolden.

Når en tabel/ordklasse/land/hovedstad er vundet, startes den næste op.

Læreren bestemmer hvor mange tabeller/ordklasser/lande/hovedstader der skal kæmpes.

 

For at vinde ved tabeller skal tabellen gøres færdig – det vil sige, at det hold der først får tabellen gjort færdig har vundet den første kamp.

For at vinde når der spilles med ordklasser, bestemmer læreren hvor mange ord der skal siges for en ordklasse kan vindes.

For at vinde når der spilles med lande /hovedstader, bestemmer læreren hvor mange lande/hovedstader der skal siges for at kampen kan vindes.

Materiale Bold – overtrækstrøjer
Antal Klassen – delt i hold af to eller 4 (4 så kører der to kampe på samme tid).
Varighed Kan varieres.
Formål Bevægelse og taltræning/ordklassetræning.
Udvikling  Man kunne sætte tid på – det kunne laves sådan at man fortsatte tabellen i stedet for at starte på ny. Kan bruges i alle sprogfagene, matematik og geografi.

 

Udgivet i Ugens TiB.